NO EN EL NOSTRE NOM, crònica de l’acte


mesjuntesquemaiAquests darrers dies han sigut durs per a tothom que compartia l’esperança de fer justícia a Juan Andrés Benítez. La sensació d’haver perdut un judici sense celebrar ens feria. Dijous dinou de maig al vespre, veure l’Àgora plena de companyes que havien vingut a compartir les seves lluites i a acompanyar-nos ens ha començat a guarir:
Serenitat i sinceritat en la veu de Gerardo de la Campanya Justícia Juan Andrés. Crònica des del primer minut de la Campanya amb encerts, errades, alegries i decepcions. Llum sobre els 33 mesos de campanya incansable i impecable.
Fermesa de Raquel de Libertad titiriteros. El muntatge, la manipulació però també la solidaritat. El relat de com s’organitza un muntatge d’acusació a partir de l’obra titellaire de denúncia d’un muntatge.

agora_jab1

agora_jab
Acompanyament decidit i ferm de Rosa de la Xarxa Anti-repressió de Familiars de Detingudes. El testimoni de la persecució de la dissidència en aquesta ciutat, la vida de joves valentes i de les seves famílies i amigues, també valentes.
Llàgrimes als ulls de totes quan Katu explica com havia esperat el judici del cas Juan Andrés convertit en una mena de reparació pel del 4F (mort, molts anys de presó i patiment) i com l’havien colpejat la decepció i la ràbia per una altra injustícia. Coratge per seguir totes juntes.
Empenta en la veu de Laura (fets de la Borsa en la vaga del 29m) contra la persecució política de les que pensem un món diferent. Una foguera contra el desànim i l’oblit.
Impotència i dolor de Lahssen El Younoussi (pare de Yassir, mort a la comissaria del Mossos d’Esquadra d’El Vendrell). Orgull de pare d’un lluitador del carrer. Paral·lelismes amb el cas de Juan Andrés i els lluitadors dels carrers del Raval.
Admiració i respecte per Juanjo, pare de Pedro Álvarez, indignat per la merda de sentència en els cas de Juan Andrés. Vint-i-tres anys perseguint justícia i exemple de lluita compartida.
Serenor en les paraules d’Andrés García Berrio i Anaïs Franquesa (Iridia), tot i subratllar la importància del procés judicial per damunt de la sentència. Sense obrir més ferides.
Persistència incansable contra la impunitat policial en el missatge i la força de Nuni (Rereguarda en moviment). Ens frega la pell la companyia de Pablo Molano. Homenatge a la valentia de les veïnes anònimes del Carrer Aurora que van gravar i denunciar l’homicidi.
Sensibilitat en el record afectuós i tendre de Juan Andrés com a company del moviment LGTBI en les paraules de Quim. Incansables contra la discriminació i l’homofòbia.
Decisió i resistència de Maria (Aturem el Parlament). La denúncia d’un sistema judicial que s’autocorregeix condemnant a 3 anys per protestar o que furta un judici amb un pacte.
Confiança en les paraules de Jesús. Ell i la gent de la Directa investiguen, acompanyen, publiquen, vigilen i protegeixen la (nostra) VIDA dels qui “tenen una vida de merda”.
Alegria per a totes i felicitats a les lluitadores contra el Pla Caufec (Ni muts ni a la gàbia) per l’absolució judicial. El martell no para i ara els envien sancions administratives.
Valentia i denúncia en el missatge de Quim (operació Pandora), testimoni descarnat dels intents dels policies de convertir-lo en traïdor: tan freqüent és la traïció entre ells?
Serenor d’Ester Quintana. Enfrontar-se al dolor, la mutilació, els intents d’humiliació, els judicis de carrer i de tribunal. Sensibilitat i solidaritat.
Emoció quan la veu d’Iñaki de la Campanya Justícia Juan Andrés parla de dignitat i posa en valor la lluita que hem dut a terme durant 33 mesos fins fregar amb les puntes dels dits un judici que qüestionava l’Estat. Orgull del Raval.
I al llarg d’aquesta hora i mitja, en el cor de totes i en els llavis de moltes Pablo Molano i Kevin-Plutón.
Una llarga llista d’injustícia, repressió i impunitat.
Una llarga llista de solidaritat, amistat i resolució, per això ara i sempre més juntes que mai!

 

2 comentarios en “NO EN EL NOSTRE NOM, crònica de l’acte

  1. Pingback: Més juntes que mai (Àgora Juan Andrés) | Familiars Condemnades Parlament

  2. Pingback: Xarxa anti-repressió de familiars de detingudes, refugiades i BGKO en viu | asamblea de majaras

Responde

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s