Entitats del Raval criden a mobilitzar-se per commemorar l’any de la mort de Juan Andrés Benítez


MARIANA CANTERO / @CANTERO_MARIANA | 25/09/2014

Diverses entitats socials aglutinades a l’Assemblea del Raval preparen un cap de setmana d’actes reivindicatius per commemorar, el pròxim 5 d’octubre, un any de la mort de Juan Andrés Benítez, veí del barri, després de ser apallissat al carrer Aurora pels Mossos d’Esquadra.

Durant el cap de setmana del 4 i 5 d’octubre l’Assemblea del Raval i els col·lectius que formen part de la campanya Justícia Juan Andrés faran diverses accions al carrer. L’Assemblea del Raval té previst ocupar i recuperar un solar abandonat, embargat per l’Ajuntament i sobre el que recauen hipoteques de la Sareb, que hi ha al carrer Aurora, molt a prop del lloc on va morir Benítez. Els col·lectius volen recuperar aquest espai perquè les veïnes i entitats del barri decideixin què fer amb ell i donar-li, segons han afirmat, un ús social.

Les accions comportaran tres dies de treball de neteja i habilitació de l’espai –del 3 al 5 d’octubre– per la qual cosa han demanat col·laboració per part de col·lectius, entitats i veïnes del barri. “Volem impulsar una acció que faci evident aquesta situació però en què a més promoguem els valors de l’autogestió, el bé comú i la cooperació enfront de l’especulació, l’abús de poder i la corrupció”, expliquen. Amb aquestes accions els col·lectius volen deixar clar que consideren que la mort de Benítez, juntament amb altres casos d’abús de poder esdevinguts al Raval, “respon a l’estratègia conjunta de l’Ajuntament i dels grups immobiliaris i empresarials que tenen interessos privats per transformar el barri i imposar la ja coneguda Marca Barcelona”.

La campanya Justícia Juan Andrés crida a participar d’una concentració-manifestació a la seu del districte de Ciutat Vella al carrer Aurora, diumenge 5 d’octubre a dos quarts de set de la tarda.

Responde

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s