La jutgessa del cas Raval vol que sigui un tribunal popular qui jutgi els mossos imputats


ACN | 16/12/2013 – 19:27h

La jutgessa, en el seu escrit, es remet a la jurisprudència creada per sentències recents emeses pel Tribunal Suprem que han abordat agressions contra persones que patien alguna malaltia que, com en el cas de Benítez, han estat decisives en la mort.

Aquestes, estipulen que aquestes malalties, que existien “abans” que es produís l’agressió dels acusats, no han d’interferir una “imputació objectiva” d’aquests. També detalla que quan s’estableix el principi de causalitat, aquestes malalties no poden impedir que s’apunti a les agressions infligides sobre la persona malalta prèviament perquè sense aquestes seguiria viva. És a dir, les causes “preexistents” no “interrompen la causalitat”.

D’aquesta manera, i després de llegir el contingut dels informes facilitats pels metges forenses, la jutgessa escriu que els cops propinats pels mossos d’Esquadra contra Benítez, així com també la contenció per part dels policies, van “desencadenar” la seva mort. Una mort “violenta” que, recorda, és de naturalesa “homicida”.

Per això, la magistrada vol que, en cas que la causa arribi a judici, sigui un jurat popular l’encarregat de decidir sobre la culpabilitat dels mossos imputats. Els fets, reitera Moltó, són “indiciaris” d’un delicte contra la vida i la integritat física de Juan Andrés Benítez, i també d’un delicte contra la integritat moral, un delicte de coaccions i un delicte d’obstrucció a la justícia.

Aquesta interlocutòria de la jutgessa arriba tres dies després que el Departament d’Interior decidís aixecar la suspensió de sou i feina dels 8 agents apartats del cos per aquests cas. En total són 10 els policies imputats, 8 d’ells directament encausats per la mort de Benítez i 2 per obstrucció a la justícia i coaccions.

El proper 17 de gener, la magistrada torna a citar a les parts i als mossos imputats perquè es facin peticions sobre les imputacions finals que acusació i defensa consideren pertinents per als acusats i per decidir si el cas arriba o no, finalment, a judici.

Font original: http://www.lavanguardia.com/local/barcelones-nord/20131216/54398271902/la-jutgessa-del-cas-raval-vol-que-sigui-un-tribunal-popular-qui-jutgi-els-mossos-imputats.html

Responde

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s