La CUP de Vic no vol el Mosso implicat amb la mort de Juan Andrés Benítez patrullant a la ciutat


El passat cinc d’octubre ha la ciutat de Barcelona van ocórrer uns fets que han causat gran alarma social. Una intervenció policial per part del cos dels Mossos d’Esquadra va acabar amb un detingut  mort.

Aquesta intervenció policial ha estat envoltada de polèmica i ara està sent investigada per un jutjat de Barcelona, doncs potser constitutiva d’un delicte d’homicidi. Els fets que han sortit a la llum pública, a través de gravacions de vídeo i testimonis veïnals,  posen de manifest la violència i la impunitat amb la que van actuar els policies contra un sol home, reduït i agredit per vuit agents una vegada estava al terra. Aquests fets han provocats protestes dels veïns i comerciants del barri, a part d’acaparar les portades de diversos mitjans de comunicació i crear alarma social.

El conseller Espadaler, cap dels Mossos d’Esquadra com a màxim responsable del Departament d’Interior ha quedat en evidència defensant una actuació il·legal, obviant la realitat, negant irregularitats i fets evidents. Perquè aquesta insistència en garantir la impunitat dels agents?

Ara, com si no hagués passat res. Els agents implicats en el cas seguiran patrullant pels carrers del Raval, i un d’ells ho farà pels carrers de Vic, doncs a partir d’avui està destinat a la Unitat de Seguretat Ciutadana, i es passejarà pels nostres carrers amb la seva arma reglamentària. Això no ens inspira cap tipus de seguretat ni tranquil·litat, ans al contrari.

Des de la Cup de Vic presentem una moció per aprovar en aquest Ple de novembre on ens solidaritzem amb la víctima, Juan Andrés Benítez, i mostrem la nostra enèrgica repulsa per aquests fets.

Demanem que aquest mosso sigui declarat ‘persona non grata’ a la ciutat de Vic i que se li impedeixi patrullar pel carrer i fer ús de la seva arma reglamentària. I que mentre s’investiguin els fets, els agents implicats siguin suspesos de sou i feina.

Els Mossos d’Esquadra tenen que garantir la nostra seguretat, i hem de confiar en que fan bé la seva feina. Actuacions com les del Raval, i després, les dels seus superiors negant els fets no ajuden a la percepció que es voldria del cos, en veritat inspiren tot el contrari.

Anuncios

Responde

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s