Dos dels vuit mossos imputats per la reducció de Benítez són sergents


Dos dels vuit mossos imputats per la reducció de Benítez són sergents

La resta dels agents té una experiència mitjana de cinc anys al cos

Dimarts, 5 de novembre del 2013 – 17:02h.
EFE / Barcelona

Dos dels vuit mossos d’esquadra imputats per una jutge de Barcelona per la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez després de ser reduït a cops al barri del Raval de Barcelona són sergents, mentre que els sis restants són agents amb una experiència mitjana que ronda els cinc anys al cos.

Segons fonts pròximes al cas, dels vuit imputats per aquest cas, dos són sergents, amb un cert grau de veterania, mentre que els altres sis fa menys anys que estan al cos, al voltant de cinc de mitjana, i fins i tot un va ingressar a la policia fa només dos o tres anys.

La jutge que investiga la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez ha imputat aquests vuit mossos d’esquadra, que ja han estat apartats del cos, a l’entendre que suposadament no es van limitar a efectuar maniobres de reducció, sinó que li van donar cops, cops de puny i puntades de peu i després van intentar destruir proves.

Tot i que estiguin suspesos de feina i sou, els agents segueixen cobrant el sou base, que és del voltant de 700 euros, encara que perden el dret a percebre els complements mentre se’ls apliqui la mesura cautelar.

El Departament d’Interior ha ofert un advocat dels seus serveis jurídics als vuit mossos apartats arran de la seva imputació per la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez, encara que almenys quatre ja han rebutjat aquesta opció i s’han buscat un lletrat particular.

Segons fonts judicials, Interior no sempre ha mantingut els policies encausats per delictes relacionats amb l’exercici de la seva professió. El Sindicat de Policia de Catalunya (SPC) també ha posat a disposició dels seus afiliats els serveis d’un advocat particular, que estan inclosos en la quota sindical.

Els vuit agents imputats declararan el 13 de novembre vinent davant la jutge que investiga la mort de Juan Andrés Benítez, que creu que els agents que van intervenir en la detenció de l’empresari no es van limitar a efectuar maniobres de reducció, sinó que li van donar cops, cops de puny i puntades de peu i després van intentar destruir proves.

Responde

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s