‘Escrache’ a la regidora de Ciutat Vella pel seu silenci en el cas Raval


‘Escrache’ a la regidora de Ciutat Vella pel seu silenci en el cas Raval

Un centenar de veïns esperen Mercè Homs a l’entrada del consell de barri per acusar-la de «còmplice»

MARIA ORTEGA 

Barcelona | Actualitzada el 30/10/2013 19:44

HomsJuanAndres

L»escrache’ a Mercè Homs perquè no s’ha pronunciat sobre la mort del Raval / PERE VIRGILI

«Culpable Mercè Homs». És un dels crits més repetits aquesta tarda a la porta del CCCB, on prop d’un centenar de veïns del Raval esperen la regidora de Ciutat Vella per recriminar-li, amb un ‘escrache’, el seu silenci en el cas de l’empresari del Gaixample mort després de ser reduït pels Mossos d’Esquadra. Els veïns han llegit, abans del consell de barri del Raval i encara sense la regidora, un manifest escrit en primera persona com si parlés la víctima, Juan Andrés Benítez. Segons el text, l’empresari havia sortit, la nit dels fets, a passejar pel seu carrer quan va topar amb qui sospitava que li havia robat el gos i s’hi va encarar. Enmig d’aquest conflicte –els veïns argumenten que ja s’estava solucionant–, els agents el van immobilitzar i copejar. El text ha acabat amb crits de «Justícia Juan Andrés».

Quan, finalment, ha començat el consell de barri –ja amb la presència d’Homs–, els veïns han impedit les primeres intervencions amb crits de «policia assassina» i acusacions de complicitat. Critiquen que, 25 dies després, la regidora no s’hagi referit al cas. L’ambient a la sala del CCCB on se celebra el consell de barri és tens i els assistents responen amb crits de «vergonya» els diferents punts de l’ordre del dia.

Homs ha dit, però, que el primer punt era per donar el condol a la família de la víctima –entre crits de «vergonya». Ha assegurat que la seva «responsabilitat» és treballar perquè fets com aquest no es repeteixin i per tenir una informació «acurada» del cas. Per això, ha dit, ha demanat els informes policials. «Sempre dono la cara i avui, també», ha sentenciat. La regidora ha demanat un minut de silenci que el públic ha respost amb crits d'»assassins».
Els veïns demanen que condemni la mort i recorden que hi ha hagut altres casos de violència policial al barri.

Responde